Liitto

Maria Petterssonin tapauksen viestintää selvittää Lilly Korpiola

Journalistiliiton ulkopuoliseksi selvityshenkilöksi Maria Petterssonin tapaukseen on valittu johtamisen ja viestinnän asiantuntija Lilly Korpiola. Valinnan teki liiton valtuuston puheenjohtajisto.

Journalistiliiton valtuusto edellytti syyskokouksessaan sen selvittämistä, miten liiton viestintä hoidettiin Journalistin entistä päätoimittajaa Maria Petterssonia koskeneessa tekijänoikeuskohussa. Liiton hallitus päätti, että selvittäjä voi lisäksi antaa suosituksia kehitystoimenpiteiksi.

Valtuusto päätti syyskokouksessaan myös, että liiton hallitus selvittää Pettersson-kohun vaikutukset liiton julkisuuskuvaan ja jäsenten käsityksiin liitosta. Hallitus on valinnut tehtävään Iro Researchin.

Valtuusto käsittelee selvityksiä kevätkokouksessaan 23.–24. toukokuuta.