Media-ala

MTV aloittaa mittavat muutosneuvottelut – ”Enempää meistä ei enää voi repiä irti” 

Luottamushenkilö Petteri Savolaisen mukaan muutosneuvottelut eivät tule MTV:n työntekijöille yllätyksenä.

MTV Oy aloittaa muutosneuvottelut. Neuvottelut alkavat ensi viikolla, ja niiden piirissä on koko henkilöstö. 95 hengen työsuhteessa tapahtuu muutoksia.  

MTV:llä on yhteensä noin 430 työntekijää. Heistä uutistoimituksessa työskentelee 160. Alustava arvio henkilöstön vähennystarpeesta on MTV:n tiedotteen mukaan noin 45. Vähennystarve voi kasvaa, mikäli suunniteltuja uusia työtehtäviä ei oteta vastaan.

”Kun 95 hengen työsuhteessa tapahtuu muutoksia, luvussa ovat mukana mahdolliset irtisanomiset ja työnkuvan muutokset. En usko, että irtisanomisilta vältytään”, MTV:n luottamushenkilö Petteri Savolainen sanoo.  

Ohjelmatyöntekijöistä noin neljänkymmenen työsuhteessa tapahtuu muutoksia, Savolainen kertoo. 


Ruotsalaisen Telian omistukseen vuoden 2019 lopussa siirtynyt MTV on ollut uuden omistajan aikana raskaasti tappiollinen. Se teki vuonna 2020 noin 28 miljoonan euron, vuonna 2021 noin 20 miljoonan euron ja vuonna 2022 noin 19 miljoonan euron liiketappiot. Tiedotteen mukaan MTV:n taloutta ovat viime vuosina painaneet muun muassa koronapandemia, Venäjän hyökkäyssota, noussut inflaatio ja kalliit urheiluoikeudet.

”Vaikka sisältöjemme katselu ja kulutus on loistavalla tasolla, on MTV:n kustannustehokkuutta parannettava.  Muutokset edellyttävät meiltä uudenlaista osaamista, uudenlaisia toimenkuvia ja kulujen karsimista, siksi muutosneuvottelut ovat nyt tarpeen. Tavoitteena on löytää henkilöstön ja MTV Oy:n kannalta paras mahdollinen lopputulos”, MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen sanoo MTV:n tiedotteessa.  

Savolaisen mukaan ilmoitus muutosneuvotteluista ei tullut henkilöstölle suurena yllätyksenä.  

”Todella ikävä juttu, ja lopputulos tulee olemaan raaka joillekin. Mutta yhtiön tappiot ovat olleet merkittäviä.” 

Uutistoimitus tulee selviämään perustehtävästään mahdollisten vähennysten jälkeenkin, Savolainen sanoo. 

”Me neuvottelijat tietenkin yritämme mahdollisuuksien mukaan estää sellaisen tilanteen, että tehdään kaikki sama kuin nytkin, mutta entistäkin huomattavasti vähemmällä väellä. Olemme olleet aika tiukoilla jo nytkin. Enempää meistä ei enää voi repiä irti.” 

Jutun alkupuolen numeroita täsmennetty 15.8. 12.54.

Toimitusjohtaja Johannes Leppänen: MTV tekee jatkossakin uutisia