Media-ala

Etelä-Suomen Mediassa jälleen muutosneuvottelut – “Mitenkäs nyt taas näin?”

Etelä-Suomen Media Oy julkaisee tilattavia paikallislehtiä ja ilmaisjakeluna jaettavia kaupunkilehtiä.

Etelä-Suomen Media Oy on aloittanut muutosneuvottelut. Neuvottelut koskevat yhtiön koko henkilöstöä. Muutosneuvottelut ovat yhtiössä jo neljännet kahden vuoden sisään. Edelliset muutosneuvottelut se kävi elokuussa 2022.

Yhtiö perustelee neuvotteluja taloudellisilla ja tuotannollisilla syillä. Yhtiön sisäisen tiedotteen mukaan toimenkuvan muutokset, osa-aikaistamiset ja irtisanomiset voivat koskea yhteensä enintään 29 henkilöä.

Yhtiö suunnittelee organisaatiomuutoksia, tehtävänkuvien muutoksia, toiminnan tehostamista ja joidenkin tuotteidensa merkittävää uudistamista.

”Vielä emme tiedä, kuinka paljon irtisanottavia tulee olemaan. Joka tapauksessa vähemmän kuin 29”, sanoo pääluottamushenkilö Petri Lyy.

Yhtiö ei ole tiedottanut neuvotteluiden alkamisesta omissa julkaisuissaan.

Selvillä ei ole sekään, mihin toimituksiin mahdollisia irtisanomisia ja muita toimia kohdistuu, Lyy kertoo. Yhtiöllä on noin 200 työntekijää, joista toimituksissa työskentelee hieman alle sata.

”Väki on ollut enimmäkseen ihmeissään, että mitenkäs nyt taas näin”, Lyy sanoo.  

Etelä-Suomen Media Oy on perustellut uusia muutosneuvotteluja henkilöstölleen paperin hinnan ja jakeluhintojen nousulla, inflaatiolla sekä Ukrainan sodan ja koronapandemian vaikutuksilla.

Muutosneuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Etelä-Suomen Media Oy kuuluu Mediatalo Keskisuomalaiseen. Etelä-Suomen Media Oy julkaisee paikallis- ja kaupunkilehtiä, muun muassa Aamupostia, Keski-Uusimaata, Helsingin Uutisia, Tamperelaista ja Turkulaista.

Lausetta Etelä-Suomen Median omasta tiedotuksesta täsmennetty 5.4. 13.59.