Liitto

Elokuva- ja mediatyöntekijöiden yhdistys SET haluaa osaksi Journalistiliittoa

Elokuva- ja tv-tuotantojen työntekijöiden järjestö SET edustaa laajasti elokuva- ja tv-työtä tekeviä. Nyt se haluaa liittyä Journalistiliiton jäsenyhdistykseksi.

Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry. päätti sunnuntaina 7. marraskuuta pitämässään kokouksessa hakea Suomen Journalistiliiton jäsenyhdistykseksi. SET on nyt SAK:laisen Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton Temen jäsenyhdistys.

SET edustaa laajasti elokuva- ja tv-työtä tekeviä. Sen jäsenet työskentelevät pitkien elokuvien, lyhyt-, dokumentti-, video- ja mainoselokuvien sekä tv-ohjelmien tuotannoissa. He ovat esimerkiksi assistentteja, kuvaajia, kuvaussihteereitä, lavastajia, leikkaajia, ohjaajia, valaisijoita ja äänittäjiä. Jäseniä on noin tuhat.

Journalistiliiton jäseninä on jo nykyisin elokuva- ja tv-alan työntekijöitä, joiden työehtosopimuksista liitto on neuvotellut.

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho iloitsee elokuva- ja tv-ammattilaisten halukkuudesta liittyä Journalistiliittoon.

”Tämä on erinomainen uutinen. Jos Journalistiliiton valtuusto hyväksyy liittymisen, niin liitos vahvistaa jäsenpohjaamme sekä Journalistiliiton edunvalvontaa elokuva- ja tv-työssä. Jatkossa meillä on siis paremmat mahdollisuudet valvoa alan työntekijöiden etua”, Aho sanoo.

Journalistiliitto kuulee SET:n liittymisestä nykyisiä jäsenyhdistyksiään. Yhdistykset saavat asiasta kuulemispyynnön.

SET:n jäsenyydestä päättää Journalistiliiton valtuusto 25. – 26. marraskuuta pidettävässä kokouksessaan.

“Liiton toiminnassa on totta kai otettava entistä paremmin huomioon elokuva- ja tv-työntekijöiden rooli. Uutinen on niin uusi ja valtuusto ei ole käsitellyt asiaa, että emme ole vielä pohtineet konkreettisia toimia.”

Edunvalvontajohtaja Petri Savolaisen mukaan seuraavaksi SET lähettää Journalistiliitolle hakemuksen liitteineen. SJL:n sääntöjen mukaan hakemuksen lisäksi tarvitaan päätöskokouksen pöytäkirja, SET:n säännöt ja jäsenluettelo.

“Hakemuksen saatuamme kuulemme nykyisiä jäsenyhdistyksiä. Valtuusto päättää uuden jäsenyhdistyksen hyväksymisestä marraskuun lopun kokouksessa. Yksittäisen SET:n jäsenen pitää myös ottaa kantaa liiton vaihtoon. Muutokset valmistellaan valtuuston kokoukseen mennessä, jotta SET:n jäsenet voitaisiin heti päätöksen jälkeen ottaa meidän jäseniksi”, Savolainen sanoo.

Edellisen kerran Journalistiliittoon on liittynyt uusi yhdistys vuonna 1980, Radio- ja Televisiotoimittajien Liitto RTTL.