Media-ala

Journalistin verkkosivut uudistuivat

Uudistettu verkkolehti palvelee aiempaa paremmin mobiilikäyttäjiä.

Journalistin verkkosivut älypuhelimen näytöllä
Journalistin verkkosivujen ilme päivittyy jo aiemmin uudistuneen printtilehden mukaiseksi. Kuvassa on kehityssivusto, josta puuttuivat enää viime viilaukset.

Mikä muuttuu?
Suurin osa Journalistin lukijoista käyttää verkkolehteä älypuhelimella. Siksi sivusto uudistetaan palvelemaan aiempaa paremmin mobiilikäyttäjiä. Myös juttujen julkaisurytmi muuttuu ja uudistettua etusivua päivitetään aiempaa tiheämmin. Samalla verkkolehden ulkoasu päivittyy jo aiemmin uudistuneen printtilehden mukaiseksi. Lisäksi sivustolla on muun muassa siirrytty kokonaan uuteen ohjelmistoon.


Miksi?
Journalistin verkkosivujen pitää olla modernit ja mahdollistaa monenlaisten juttujen julkaisu”, Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson sanoo.

”Vanhat olivat jo vähän aikansa eläneet. Uudet ovat miellyttävämmät sekä lukijalle että tekijälle ja muutenkin kaikin puolin paremmat.”
Edellisen kerran Journalistin verkkosivut uudistettiin vuonna 2014. Sivustolle on tehty pieniä päivityksiä vuosittain.

Tuleeko maksumuuri? 
Ei. Journalistin verkkosisällöt ovat jatkossakin kaikkien vapaasti luettavissa. Parasta palvelua saat kuitenkin Journalistiliiton jäsenenä tai tilaajana. Silloin saat Journalistin 10 kertaa vuodessa kotiin kannettuna ja pääset lukemaan printtilehden jutut ensimmäisenä. 

Pääsenkö lukemaan kaikki paperilehden jutut myös verkossa?
Journalistin näköislehti ilmestyy verkossa samana päivänä kuin paperilehti. Printin juttujen verkkoversioita julkaisemme kuitenkin jatkossa rytmitetysti.


Onko verkossa muutakin kuin printtilehden juttuja?
Kyllä. Julkaisemme verkossa säännöllisesti uutisia, ajankohtaisjuttuja ja näkökulmatekstejä, jotka eivät ilmesty paperilehdessä. Verkkolehteen voi tarjota myös esimerkiksi mielipidekirjoituksia.

Tuleeko juttuihin kommenttikentät?  
Ei, sillä toivomme alan ammattilaisten käyvän keskustelua aiheistamme avoimesti ja näkyvästi sosiaalisessa mediassa. Löydät jutuista helppokäyttöiset jakopainikkeet. Muista tägätä Journalisti (FB & Twitter) mukaan keskusteluun! 


Säilyvätkö vanhat jutut tallessa?
Kyllä. Journalistin verkkosivuilla vuosina 2014 – 2021 julkaistut jutut muuttivat uudelle sivustolle. Ne löydät arkistosta tai haun avulla. Sivustolta löydät myös linkin vanhaan verkkoarkistoon, jossa ovat jutut vuosilta 2008 – 2013.
Kaikki vanhat url-osoitteet eivät kuitenkaan enää toimi. Jos et löydä etsimääsi, kokeile hakua
– ja ilmoita meille rikkinäisestä linkistä.

Journalistin arkistonäkymä
Journalistin verkkolehdessä vuosina 2014 – 2021 julkaistut sisällöt muuttivat uudelle alustalle. Niitä voi selata esimerkiksi lehtiarkistossa tai haun avulla. Näköislehti ilmestyy jatkossakin samana päivänä kuin printtilehti.


Mitä muuta sivuilla on?

Sivuston kautta löydät muun muassa ohjeet osoitetietojesi päivittämiseen, mielipidetekstien ja muistokirjoitusten kirjoittamiseen, juttujen tarjoamiseen ja laskutukseen. Sivustolla on myös palautelomake, jonka kautta voit lähettää esimerkiksi juttuvinkin nimettömänä.
Journalisti on myös mainio paikka mainostaa media-alan ammattilaisille ja muille alasta kiinnostuneille. Ohjeet sekä lehden että verkkosivujen ilmoitusten ostamisesta löytyvät verkkosivuilta.


Tuliko hyvät?
Kerro sinä. Keräämme tämän syksyn aikana käyttäjiltä palautetta, jonka avulla voimme kehittää sivustoa entisestään. Palautetta voit lähettää osoitteeseen journalisti@journalistiliitto.fi tai verkkosivujen palautelomakkeen kautta.

Lue lisää aiheista: