Sanna Ukkola irtisanoutui – ohjelman teko jatkuu sovitusti

Sanna Ukkola sano jättävänsä Ylen. Ilmoitus tuli vajaata kahta vuorokautta ennen seuraavaa Sannikka&Ukkolan suoraa tv-lähetystä. Kuva: Yle

Sanna Ukkola on irtisanoutunut Ylestä. Ukkola ilmoitti asiasta vajaata kahta vuorokautta ennen seuraavaa suoraa televisiolähetystään.

Suurta dramatiikkaa ilmoitukseen ei kuitenkaan liity. Ylen mukaan huominen perjantain Sannikka&Ukkola -lähetys tehdään, kuten on sovittu. Näillä näkymin ohjelma ja juontajapari Sanna Ukkola ja Marja Sannikka jatkavat yhdessä ohjelman tekoa vuoden loppuun.

Keskiviikkoiltana Sanna Ukkola kertoi ensin Twitterissa irtisanoutuneensa Ylestä ja pian sen jälkeen, että hänelle saa nyt tarjota töitä.

Ukkola sanoo Helsingin Sanomille, että päätös irtisanoutua on ollut “tosi pitkä prosessi”.

Ukkola kertoo, että keskiviikkona tapahtui jotain ”tiettyjä asioita”, jotka saivat hänet tekemään päätöksensä ja kertomaan siitä Twitterissä.

Yle ei kommentoi irtisanoutumiseen liittyviä yksityiskohtia, esimerkiksi sitä, että tuliko Ukkolan lähtöilmoitus yllätyksenä.

“Arvostan kovasti Sanna Ukkolaa ja hänen tapaansa tehdä journalismia”, Ylen ajankohtaisohjelmista vastaava päällikkö Riitta Pihlajamäki sanoo Journalistille.

Pihlajamäki kertoo Iltalehdelle, että Sannikka&Ukkola -ohjelman tekijöille “ilmoitettiin useita viikkoja sitten, että ohjelmaa ei enää tehdä” ja sen, että tilalle “tulee uusi ohjelma, jonka konseptia parhaillaan kehitetään.”

Yle lanseerasi Sannikka&Ukkola -ohjelman toukokuussa 2018.