Turun Sanomat aloittaa yt:t

Turun Sanomat Oy on käynnistänyt yt-neuvottelut, jotka koskevat yhtiön koko henkilöstöä. Neuvottelujen taustalla ovat entisestään heikentyneet näkymät viestintäalalla. Turun Sanomien 24. tammikuuta julkaiseman uutisen mukaan neuvotteluiden tavoitteena on toiminnan tehostaminen ja kustannussäästöjen aikaansaaminen.

Töiden päättyminen uhkaa 22 henkilöä, joista toimituksessa työskentelevien osuus on 16 työntekijää. Yhtiö pyrkii vaikuttamaan tilanteeseen myös muilla säästötoimilla.

Journalistiliiton jäsenistä muodostuva lehden toimitusosasto vetoaa Turun Sanomat Oy:n ja TS-Yhtymän omistajiin irtisanomisten välttämiseksi.

”Toimitusosasto tiedostaa, että printtivetoisen median liiketoimintamallit ovat nyt kriisissä ja voimakkaassa muutoksessa. Muutokseen olisi kuitenkin reagoitava muulla tavoin kuin vähentämällä väkeä, jotta tärkeätä osaamista ei mene hukkaan ja inhimillisiltä vaikeuksilta vältytään”, toimitusosaston vetoomuksessa todetaan.

Toimitusosasto on huolissaan journalistien jaksamisesta sekä siitä, miten Turun Sanomat pysyy jatkossakin Lounais-Suomen parhaana ja yhtenä Suomen laadukkaimmista medioista.

Turun Sanomia kustantava TS-Yhtymä on kannattava yritys. Repo Media -konsulttiyrityksen viime syksynä tekemästä selvityksestä ilmenee, että yhtiön liikevaihto nousi kolme prosenttia vuosina 2015–2016. Journalisti uutisoi selvityksestä joulukuussa. Vuonna 2014 yhtiö teki 12 miljoonaa euroa voittoa, mutta käynnisti seuraavana vuonna yt-neuvottelut.

Turun Sanomat on osa TS-Yhtymää. Lehteä kustantavassa yhtiössä on noin 200 työntekijää.

Lue lisää aiheista: