Vikesin toiminnanjohtajaksi Kirsi Koivuporras-Masuka

Journalistien solidaarisuussäätiön Vikesin määräaikaiseksi toiminnanjohtajaksi on valittu Kirsi Koivuporras-Masuka, 35.

Koivuporras-Masuka siirtyy tehtävään Kehitysyhteistyön kattojärjestöstä Kepasta, jossa hän toiminut viestinnän asiantuntijana. Sitä ennen hän on muun muassa työskennellyt Tansaniassa kansalaisyhteiskunnan asiantuntijana vuosina 2014–2016.

Uusi toiminnanjohtaja on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta. Työuralle mahtuu työskentelyä freelancerina ja toimittajana maakunta- ja paikallislehdissä.

“Vapaa tiedonvälitys on yksi demokraattisen omistajuuden edellytyksistä. Ihmisillä tulee olla oikeus ja mahdollisuus saada tietoa, saada äänensä kuuluviin ja ilmaista kantojaan. Uskon, että moniäänisen keskustelun sallimisella ylläpidetään myös yhteiskuntarauhaa ja rakennetaan demokratiaa.”

Koivuporras-Masukasta on hienoa tulla johtamaan Vikesiä. Kehitysyhteistyöllä on toiminnassa vankka sijansa, mutta yhdessä voitaisiin pohtia, miten myös muuta toimintaa ja varainhankintaa voisi edelleen kehittää ja kehitysyhteistyöhön hakea uusia yhteistyökumppaneita ja toimintatapoja.

”Median, kansalaisyhteiskunnan ja sananvapauden kysymykset ovat nykyään keskeisiä myös Euroopassa. Globaalikasvatus antaa osaltaan eväitä jatkuvasti muuttuvan toimintaympäristön ymmärtämiseen ja hallintaan, ja siksi sillä on merkittävä rooli myös Suomessa ja meidän työssämme”, Koivuporras-Masuka sanoo.
 

Koivuporras-Masuka toimii vakituisen toiminnanjohtajan Niklas Kaskealan sijaisena 15. elokuuta 2019 saakka.

Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes on journalistien solidaarisuussäätiö. Se tekee sananvapaustyötä kehittyvissä maissa ja Euroopassa sekä tiedottaa ja lisää suomalaisten tietoisuutta sananvapauskysymyksistä.

Vikes on ainoa sananvapauteen ja mediaan erikoistunut suomalainen kehitysyhteistyön tekijä.