Seitsemän irtisanotaan Svenska Ylestä

Viime perjantaina loppuneiden yt-neuvottelujen seurauksena Svenska Ylestä irtisanotaan seitsemän työntekijää. Henkilötyövuosien määrä vähenee 20:lla. Neuvotteluista tiedotettiin maanantaina iltapäivällä.

Maaliskuun puolivälissä alkaneiden neuvottelujen piirissä oli 161 työntekijää. Svenska Ylen luottamusmies Markus Ekholm toteaa, että lopputulos tuntuu ikävältä.

”Seitsemän lahjakasta kollegaa menettää työnsä. Työyhteisömme on pieni ja tunnemme toisemme hyvin. Siksi tulos tuntuu erityisen raskaalta.”

Ekholm totesi, että “taistelu ei ole vielä ohi” irtisanottujen osalta. Svenska Ylessä on täyttämättömiä vakansseja, joita on tarjottava työnsä menettäneille.

Svenska Ylen organisaatiouudistus jatkuu.

”Nyt alkaa väen uudelleenjärjestelty.”

Yt-neuvottelujen alkaessa työnantaja ilmoitti henkilöstön vähennystarpeeksi 18 työpaikkaa. Lopullinen luku on huomattavasti alhaisempi. Ekholm sanoo olevansa tyytyväinen siihen, että työnantaja kuunteli ammattiosastoa neuvotteluissa.

”Teimme paljon ehdotuksia, joilla irtisanomisia voidaan vähentää palkkoja leikkaamatta.”

Journalistin haastattelussa 24. maaliskuuta Svenska Ylen johtaja Marit af Björkesten sanoi, että Ylessä tulee lisää yt-neuvotteluja.

Markus Ekholm, miten toistuvat yt:t vaikuttavat työntekoon?

”Toimittajat ovat hyvin velvollisuudentuntoisia ja joustavia, mutta epävarmuus stressaa. Se on ikävää.”

Svenska Ylessä ei vielä tiedetä, miten yt-neuvottelujen tulos vaikuttaa määräaikaisiin työntekijöihin.

 

Lue myös

Journalisti 9.3.2017

Journalisti 3.5.2017