Vuoden selväsanaiset selvillä

Vuoden selväsanainen 2016 -kisan ovat voittaneet tiedottaja Lea Ansamaa ja sosiaalityöntekijä Sini Sivonen Oulusta. Kunniamaininnan saivat Liikennevirasto ja sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg. Lehdistön suosikkina palkittiin Kolarin kunnanjohtaja Antti Määttä, joka on viestinyt selkeästi ja avoimesti paitsi kuntalaisille myös toimittajille.

“Kun asioista kerrotaan medialle, median on helpompi tehdä omaa työtään eli kertoa niistä yleisölle”, sanoi lehdistön suosikin julistanut Journalistin toimittaja Nina Erho.

Vuoden selväsanainen -kisassa etsittiin julkishallinnon viranomaista tai viranomaisen työntekijää, joka on edistänyt selkeää kielenkäyttöä ja viestintää.

Vuoden selväsanaiset Ansamaa ja Sivonen uudistivat omaishoidon päätöstekstejä ja huomioivat työssään myös sidosryhmien näkemykset. Liikennevirasto on ottanut viestinnässään käyttöön havainnolliset kuvat, kartat ja sosiaalisen median. Päivi Nerg on puhunut mediassa koko kansalle maahanmuuttoasioista avoimesti ja selkeästi.

Vuoden selväsanainen -kisan järjesti Kotimaisten kielten keskus. Voittajan valitsi eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen. Kisan esiraadissa olivat Kotimaisten kielten keskus, Kuntaliitto, Selkokeskus, Suomen Journalistiliitto, valtioneuvoston kanslia ja valtiovarainministeriön Avoin hallinto -hanke.

Vuoden selväsanainen julkistettiin Demokratiapäivässä Helsingin Kuntatalolla tänään. Ensi vuonna palkinto jaetaan selkokielen edistäjälle.