MTV Oy tavoittelee 30 henkilön vähennystä

MTV Oy aloittaa huhtikuun puolivälissä yt-neuvottelut. Neuvottelujen piirissä on noin 300 työntekijää. Yhtiö ilmoittaa vähennystarpeeksi noin 30 työpaikkaa. Kaksi kolmannesta vähennyksistä kohdistuu myynnin ja markkinoinnin henkilökuntaan, kymmenkunta henkilöä vähennetään yhtiön muista toiminnoista.

Yt-neuvottelujen piirissä on parisenkymmentä Journalistiliittoon kuuluvaa MTV:n ohjelmatyöntekijöiden MOT:n jäsentä. MTV:n uutissisältöjä tekevä henkilöstö työskentelee Mediahub Helsinki Oy:ssa, jota yt-neuvottelut eivät koske.

MTV Oy:n tiedotteessa toimitusjohtaja Jarkko Nordlund toteaa, että yhtiön toiminta on käännettävä voitolliseksi. Yhtiö aikoo Nordlundin mukaan panostaa kotimaiseen televisiotuotantoon ja kaksinkertaistaa viihdesisällön budjetin.

MTV tavoittelee nykyistä yksinkertaisempaa organisaatiota.

”Säästämme, jotta meillä on mahdollista panostaa uuteen kasvuun”, Nordlund sanoo.

MOT:n pääluottamusmies Kari Pyrhönen ymmärtää sen, että yhtiön tuloskehitys on saatava kääntymään positiiviseksi.’

”Johdon ohjelmasuunnittelu on ollut tempoilevaa. Jokin aika sitten ohjelmabudjettia karsittiin, ja nyt sitä ollaan tuplaamassa säästämällä taas henkilöstöstä. Ei voi muuta kuin toivoa, että uusi toimitusjohtaja saisi tempoilun loppumaan ja tasapainoa Maikkarin luotsaamiseen”, Pyrhönen sanoo.

”Onhan tämä surullinen tilanne, mutta perusteltua on tavoitella hittiohjelmia, jotka tuovat MTV:n kanaville lisää katsojia ja mainostuloja.”

Pyrhönen elättelee toiveita, että monet peräkkäiset yt:t läpi käynyt MOT:n väki ei olisi tällä kierroksella vähennyksen kohteena, sillä vähennysuhka koskee vain vähäisessä määrin Journalistiliiton jäseniä.

Journalisti 4/2016 käsitteli laajasti MTV:n tilannetta. Jutusta käy ilmi, että MTV jatkuvien tappioiden taustalla ovat muun muassa ylihintaan hankitut urheilutapahtumien esitysoikeudet ja Bonnier-konsernilta otettu yhtiölaina, jonka pelkät korot ovat vuositasolla noin viisi miljoonaa euroa.