Liitto

Nieminen Yleen

Arto Nieminen Yleisradioon
Journalistiliiton entinen puheenjohtaja Arto Nieminen, 58, on nimitetty toimittajaksi Yleisradion uutis- ja ajankohtaisohjelmiin.
Hänen vastuualueenaan on mielipiteellisen journalismin konseptin kehittäminen yhdessä toimituksen työryhmän kanssa ja sisällön tuottaminen näihin uusiin konsepteihin yhteistyössä ulkopuolisten tekijöiden kanssa. 
“Tämä on todella mielenkiintoinen työ ja suhtaudun siihen erittäin positiivisesti. Se on täysin uusi juttu ja menen tavallaan rakentamaan itselleni työpaikkaa”, Nieminen sanoo.
Toisena osana Niemisen työtä on henkilöstöedustus Ylen hallituksessa.
“Tämä on todella kiinnostava kokonaisuus. Varsinaisen työni ei ole sidoksissa työvuoroihin, joten pystyn paneutumaan myös henkilöstön asioiden käsittelyyn ja hallitustyöskentelyyn”, hän sanoo.
Nieminen toimi Journalistiliiton puheenjohtajana 2006–2014. Viime vuoden aikana Nieminen toimi muun muassa Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden järjestön YOT:n palveluksessa. Lisäksi hän teki erilaisia projekteja. Hän oli valitsemassa Julkisen sanan neuvostolle puheenjohtajaa, veti SJL:n historiaprojektia ja toimi RTTL:n viestintäpoliittisessa valiokunnassa. Hän on ollut myös neuvottelemassa Ylen uudesta palkkausjärjestelmästä.
Nieminen toimi ennen Journalistiliiton puheenjohtajan tehtäviä työmarkkina- ja politiikan toimittajana Ylessä. Hän aloittaa uudessa tehtävässään helmikuun alussa.