Alma Mediaan isot yt:t

Alma Media Oyj:n alue- ja paikallislehtiyksikkö Aluemedia aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat koko henkilöstöä lukuun ottamatta Lapin lehtiä sekö paino- ja jakeluyhtiö Alma Manua. Neuvottelujen piirissä on 500 henkilöä. Yhtiön ilmoituksen mukaan vähennyksien määräksi on kaavailtu 85 henkilötyövuotta.

“Mainosmyynnin sekä sisältömyynnin tuotot ovat pienentyneet useamman vuoden ajan”, kertoo Aluemedian johtaja Kari Juutilainen yhtiön tiedotteessa.

“Digitaalisten tuotteiden ja palvelujen myynti kasvaa, mutta niistä saatavat tulot eivät riitä kompensoimaan printtimediasta kertyvää tulomenetystä. Paine kohdistuu tulokseen, koska liikevaihto on laskenut selkeästi enemmän kuin kustannukset.”

Uudelleenjärjestelyissä tarkastellaan kaikkia toimintoja niin toimituksissa, valmistuksessa, myynnissä, asiakaspalveluissa kuin tukitoiminnoissakin. Myös rakenteelliset muutokset, kuten ilmestymispäivien vähentämiset paikallislehdissä, ovat mahdollisia. Aamulehden ja Satakunnan Kansa ilmestymispäivien vähentäminen ei ole suunnitelmissa.

Pääluottamusmies Juha Lehtinen kuvaa toimituksien tunnelmia järkyttyneiksi.

”Kutsu yt-neuvotteluihin ei ollut yllätys, kun otetaan huomioon alan yleinen tilanne. Mutta esitetty vähennystarve on kyllä erittäin suuri, suurempi kuin odotin.”

Lehtisen mukaan henkilöstön edustajat hakevat neuvotteluissa vaihtoehtoja irtisanomisille.

”Puolitoista vuotta sitten selvisimme yt-kierroksesta lomautuksilla, vuonna 2012 onnistuimme neuvotteluissa vähentämään irtisanottavien määrää.”

Lehtistä huolettaa myös se, miten henkilöstön jaksaminen voidaan ottaa huomioon.

”Jo nyt ihmiset ovat kovilla. Väen ja vähentäminen lisää rasitusta entisestään.”

 

LISÄTTY pääluottamusmies Juha Lehtisen haastattelu 21.9.2015 kello 13.20.