Aller aloittaa taas yt-neuvottelut

Aller Media suunnittelee kaikkien brändiensä yhteistä design-tiimiä ja aloittaa yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut, jotka koskevat graafikoita, Art Directoreita, kuvatoimittajia ja videotuotannon työntekijöitä.

Neuvotteluihin kutsutaan toimihenkilöiden ja journalistien pääluottamusmiehet. Ensimmäinen neuvottelutilaisuus pidetään poikkeuksellisesti perjantaina 18. syyskuuta, pääluottamusmiesten pyynnöstä.

Suunnitteilla on yhdistää visuaalisia töitä eri organisaatio-osissa tekevät työntekijät yhdeksi design-tiimiksi, joka hoitaisi vastaavia tehtäviä jatkossa keskitetysti. Neuvotteluissa käsitellään myös mahdollisia siirtoja tehtävistä toisiin, toimenkuvien mahdollista muuttamista sekä koulutus- ja uudelleensijoitusmahdollisuuksia sekä henkilöstön mahdollisia irtisanomisia.

Suunnitteilla olevat toimet saattavat johtaa enimmillään yhdeksän henkilön vähentämiseen. Erityistä huomiota kiinnitetään yhtiölle tärkeän ammattitaidon ja osaamisen säilyttämiseen.

Suunniteltavat toimenpiteet ja niihin liittyvät henkilöstövaikutukset on tarkoitus toteuttaa sen jälkeen, kun asiaa koskevat suunnitelmat on käsitelty yhteistoimintaneuvotteluissa. Neuvotteluaika on lähtökohtaisesti kaksi viikkoa aloitusneuvotteluista. 

Kesäkuun lopulla Aller sai päätökseen edelliset yt:t, joiden seurauksena lopettaa Olivia ja Divaani-lehtien printtijulkaisut. Työpaikkoja vähenee  40. Tavoitteena oli 2,5 miljoonan euron kustannussäästöt.

Lue lisää aiheista: