Yt-neuvottelut alkavat Mediatalo Esassa ja Kotimaassa

Kotimaa Oy on antanut henkilöstölleen yt-neuvotteluesityksen. Syyksi Kotimaa kertoo taloudelliset ja tuotannolliset syyt. 70 hengen vahvuisesta henkilöstöstä supistetaan maksimissaan 15 henkilötyövuotta. Neuvottelut alkavat maanantaina 31. elokuuta.

Myös Mediatalo Esa aloittaa yt-neuvottelut. Ne koskevat Mediatalo Esa Oy:n koko henkilostöä ja Esa Jakelun toimihenkilöitä. Myös Esan neuvottelut alkavat ensi maanantaina. Neuvotteluesityksestä ilmenevien tietojen mukaan Esan medialiiketoiminnat tekevät ilman säästötoimia vuoden loppuun mennessä noin 270 000 euron tappiot. 

Yhtiö aikoo lomauttaa koko henkilöstön 1–4 viikoksi. Sisällöntuotannossa ja jakelussa lomautukset ovat keskimäärin lyhyempiä kuin mediatuotannossa. Lomautuksia saatetaan jatkaa ensi vuonna. Lahtelainen Esa julkaisee muun muassa Etelä-Suomen Sanomia ja Itä-Hämettä. Konserniin kuuluu myös kaksi radiokanavaa sekä painopalveluita. Konsernissa on käyty yt-kierroksia vuosina 2009, 2013 ja 2014, sekä Radio Voimaa koskien aiemmin tänä vuonna.

 

Lue lisää aiheista: