Sanoma aloittaa isot yt-neuvottelut

Sanoma käynnistää yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enimmillään 280 työntekijän irtisanomiseen.

Yt-neuvottelut liittyvät yhtiön Suomen medialiiketoimintoja koskevaan muutosohjelmaan, jonka osana suunnitellaan 50 miljoonan euron säästöjä. Säästöjen arvioidaan johtavan henkilövähennyksiin Sanoma Media Finlandissa sekä Sanoman tukitoiminnoissa konserninlaajuisesti.

Säästöjä haetaan jakelusta ja painotoiminnasta sekä sisällöntuotannon, markkinoinnin ja myynnin tehostamisesta. Lisäksi suunnitellaan konsernin yhteisten tukitoimintojen keventämistä, kerrotaan yhtiön pörssitiedotteessa.

Edelliset yt-neuvottelut yhtiössä päättyivät lokakuussa 2014. Silloin aikakauslehtipuolelta irtisanottiin 23 journalistia. Tammikuussa 2014 Helsingin Sanomien toimituksesta irtisanottiin 37 työntekijää.

Tiedot edellisistä yt-neuvotteluista lisätty 25.8. klo 11.05