Turun Sanomat irtisanoo suunniteltua vähemmän

Turun Sanomien yt-neuvottelut päättyivät 17. kesäkuuta kolmen työntekijän irtisanomiseen. Alun perin yhtiö ilmoitti tavoittelevansa kymmenen ihmisen irtisanomista.

”Pahemminkin olisi voinut käydä, mutta irtisanomiset ovat aina murheellisia. Pois lähtevät ihmiset jättävät aina aukon jälkeensä”, pääluottamusmies Ossi Rajala sanoo.
Suorien irtisanomisten määrää saatiin vähennettyä muun muassa eläkeratkaisuilla. Ensi kesään mennessä Turun Sanomista poistuu yhteensä kahdeksan henkilötyövuotta.”Etsimme vaihtoehtoisia säästökeinoja irtisanomisten vähentämiseksi. Rahaa pystytään siis säästämään muillakin keinoilla kuin irtisanomisilla.”

Journalistiliiton työehtoasiamies Sanna Nikula muistuttaa, että Turun Sanomat on voittoa tekevä yritys. SJL aikoo seurata tarkasti korvataanko irtisanottujen ja tulevan vuoden aikana lähtevien työtä tarvittaessa töihin tulevien työpanoksella.
”Jos irtisanottujen tehtäviä ryhdytään korvaamaan ttt-läisillä, puutumme varmasti asiaan”, Nikula sanoo.

Rajala sanoo, että yt-neuvottelujen jälkeen tunnelma on murheellinen.
”Hammasta purren mennään eteenpäin. Syksyllä teemme joitakin organisaatiomuutoksia, joilla vastataan yt-ratkaisuihin. Toivottavasti taantuma helpottaisi pian niin meillä kuin muuallakin, jotta näitä yt-kierroksia ei enää tarvitsisi käydä.”