Turun Sanomissa taas yt:t

Turun Sanomissa käynnistyy jälleen yt-neuvottelut. Yhtiön tiedotteen mukaan toimintaa järjestellään uudelleen, tavoitteena kustannussäästöt. Perusteina ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt.

Pääluottamusmies Ossi Rajala kuvaa TS:n toimituksen tuntemuksia masentuneiksi.

”Meillä on ollut yt-neuvotteluja viime vuosina melkein joka vuosi. Onhan tätä jollakin tavalla pelätty, mutta kyllä uutinen kuitenkin tuntuu toimituksessa musertavalta.”

Henkilöstölle annetussa yt-neuvottelukutsussa kerrotaan, että yhtiö harkitsee eri toimintojen yhteistyön lisäämistä. TS on mukana Lännen Media -yhteistyössä. Rajalan mukaan ei ole tietoa, mikä merkitys tällä on yhtiön laskelmissa.

”Sitä pitää selvittää neuvotteluissa, jotka alkavat ensi keskiviikkona.”

Yt-neuvottelukutsu koskee koko Turun Sanomat Oy:n henkilöstöä. TS:n toimituksen vahvuus on 89 henkilöä. Toimituksessa irtisanomisuhan alla on kymmenen ja teknisissä toimihenkilöissä 16 henkilöä. Yt-kutsussa mainitaan myös koko henkilöstöä koskevat lomautukset vuoden 2105 aikana.

Viime vuosina TS ei ole tyytynyt lomautuksiin säästötoimena. Pääluottamusmies Rajalan mukaan henkilöstölle lomautukset olisivat irtisanomisia parempi vaihtoehto.

”Muissa mediataloissa lomautuksia on käytetty irtisanomisten sijasta.”