A-lehdet julkaisee uuden printin

A-lehdiltä ilmestyy 26. toukokuuta uusi printti Apu Lukemisto, joka keskittyy hitaaseen journalismiin. Satasivuinen lehti on päätoimittaja Marja Aarnipuron mukaan suunnattu ihmisille, jotka rakastavat lukemista.

”Lehden jutut tehdään ajan kanssa ja paneutuen. Ajatuksena on syventävän journalismin keinoin selittää maailmamenoa niin, että sekavasta hälinästä alkaa erottua selkeitä kokonaisuuksia.”

Lehdessä on tarkoitus hyödyntää myös emolehden 82-vuotista historiaa. Lukemistossa elvytetään paperinukkeperinne, joka oli Avussa voimissaan 1960-luvun lopusta vuoteen 1990. Lehden suunnittelee ja toteuttaa Avun toimitus, mutta kirjoittajina käytetään myös tunnettuja freelancereita.

Apu Lukemisto on aluksi kertajulkaisu. Jatkosta päätetään sen herättämän kiinnostuksen mukaan, Marja Aarnipuro sanoo.