Liitto

SJL selvityshankkeeseen

Suomen Journalistiliitto lähtee mukaan selvityshankkeeseen, jossa valmistellaan palkansaajien uuden keskusjärjestön perustamista. Asiasta päätti SJL:n hallitus viime perjantain kokouksessaan.

SJL:n puheenjohtaja Hanne Aho toteaa liiton tiedotteessa, että työn uudet muodot ovat tulleet voimakkaana ilmiönä myös media-alalle. Esimerkiksi pätkä- ja vuokratyöntekijöiden tai itsensätyöllistäjien asemaa ei ole ollut mahdollisuuksia edistää riittävästi perinteisellä sopimustoiminnalla.

”Uusia työehtoja ja uutta työlainsäädäntöä on viisasta tehdä isolla porukalla. Katsomme, antaako keskusjärjestöhanke meille mahdollisuuksia vaikuttaa näihin asioihin”, Aho sanoo.

Selvitystyöhön osallistuminen ei sido liittoa mihinkään. Päätös uuteen keskusjärjestöön liittymisestä tehdään vuoden 2016 aikana. Yli puoltatoista miljoonaa palkansaajaa ja itsensätyöllistäjää edustavan, poliittisesti sitoutumattoman keskusjärjestön on tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2017 alusta.

Lue lisää aiheista: