Liitto

Suositun kaverin siipiveikkona

”Tiedättekö sen tunteen, kun vieressä oleva henkilö saa niin paljon huomiota, että huomio tavallaan valuu sinulle asti”, kysyy Journalistiliiton palvelujohtaja Simon Huldén.

Tiedättekö sen tunteen, kun vieressä oleva henkilö saa niin paljon huomiota, että huomio tavallaan valuu sinulle asti? Muistan tunteen nuoruudestani tilanteissa, joissa liikuin henkilöiden kanssa, jotka olivat itseäni selvästi kiehtovampia, mielenkiintoisempia ja komeampia. Heihin kohdistunut huomio säteili ympäristöön ja itseeni saakka.

Muutama viikko sitten sain kokea tutun tunteen Journalistiliiton toimistolla. Heti aamusta paikalla olleet kollegat ilmestyivät uteliaasti hymyillen työhuoneeni ovelle. Journalistiliiton toimistolla ollaan useimmiten hyvällä tuulella, mutta harvemmin olen ihmisten silmissä vastaavaa lämpöä nähnyt.

Syy huomioon ei tälläkään kertaa ollut minussa, vaan suosio johtui yhdeksänviikkoisesta koiranpennustamme, jonka olin ottanut mukaan töihin. Havannankoiramme Gunnar loi ympärilleen iloisen ja rennon ilmapiirin ja pääsi jopa loistamaan liiton somekanavissa.

Liiton eri somekanavissa julkaistut postaukset saivat liiton tiedottajan Mika Heijarin kokoamien tietojen mukaan keskimääräistä enemmän reaktioita.

Sitten kun olosuhteet sen taas sallivat, suosittelen lemmikkien mukaan ottamista työpaikoille – mahdolliset allergikot tietenkin huomioiden. Koirien luoma leppoisa tunnelma on hyväksi mille tahansa työyhteisölle.