Liitto

Syksyllä voi taas keskittyä työnhaun sijaan opiskeluun

Journalistiliiton suositus kesätyöntekijöiden rekrytoinnin aikataulusta on saamassa jatkoa, kirjoittaa Laura Forsén.

Journalistiliiton suositus kesätyöntekijöiden rekrytoinnin aikataulusta on saamassa jatkoa. Viimevuotiseen tapaan mediatalot sitoutuvat avaamaan ensi kesän työntekijöiden haut vasta tammikuussa.

Myös pienempiä ja keskisuuria toimijoita pyydettiin tänä vuonna mukaan ja suositus tulee olemaan viime vuotta kattavampi.

Journalistiliitto keräsi keväällä kyselyllä kokemuksia uudesta suosituksesta ja palaute on ollut lähes poikkeuksetta positiivista. Kyselyyn vastasi 83 suomenkielistä ja neljä ruotsinkielistä opiskelijaa. 88 prosenttia vastaajista kertoi suosituksen helpottaneen työnhakua, eikä useiden hakujen päällekkäisyyttä koettu ylivoimaisen raskaana.

Kesän kestäneen viestinvaihdon ja maanlaajuisen soittokierroksen jälkeen selvisi, että päätoimittajatkin ovat olleet suositukseen tyytyväisiä. Uusi suositus on määrä julkaista syyskuun alussa.

Pätkätyöläiset ja opiskelijat voivat keskittyä nyt päällä oleviin töihin, projekteihin ja opintoihin. Työnantajan tai työntekijän ei tarvitse vielä lokakuussa yrittää ennustaa ensi kesän tarpeitaan.

Suositus on hyvä esimerkki siitä, miten liitto kuuntelee jäsentensä toiveita ja pyrkii aktiivisesti parantamaan opiskelijoiden ja pätkätyöläisten asemaa työmarkkinoilla.