Sattuu ja tapahtuu

Pitkä matka ei-minnekään

Jerry Lee Lewis katsoi minua vetisillä silmillään eikä vaikuttanut ymmärtävän mistä oli kyse.

Heinäkuussa 2007 matkustin Tulsaan, Oklahomaan. Kaupunki oli hetken Yhdysvaltain öljyteollisuuden keskus, ennen kuin öljyfirmat siirsivät konttorinsa Houstoniin.

Olin lentänyt sinne lähes 20 tuntia, Manchesterin ja Chicagon kautta. Matkan syy oli haastattelu Helsinkiin keikalle saapuvan Jerry Lee Lewisin kanssa.

Odotin Memphisistä saapuvaa Lewisia Tulsan Brady Theaterissa, jossa hänellä oli keikka samana iltana. Vanha tiilinen teatteri junaradan vieressä oli ollut kuuluisa western swingin kulta-aikoina, mutta nyt se oli rähjäinen.

Lewisin tapaaminen jännitti minua. Hänen lempinimensä The Killer oli saanut uudenlaisen merkityksen, kun olin lukenut Rolling Stonen artikkelin, joka syytti Lewisia viidennen vaimonsa tappamisesta. Shawn Lewis, 25, oli löydetty kuolleena sängystään 1983, selvästi pahoinpideltynä, mutta kuolinsyyksi merkittiin metadoniyliannostus. Lehti väitti Memphisin hyvä veli -verkoston peitelleen rikoksen.

Lewis oli tavannut vaimonsa henkilökohtaisen luottomiehensä J. W. Whittenin kautta. Nyt Whitten käveli luokseni ja pyysi seuraamaan häntä teatterin takahuoneeseen.

71-vuotias Lewis vaikutti paljon ikäistään vanhemmalta. Hän katsoi minua vetisillä silmillään eikä vaikuttanut ymmärtävän mistä oli kyse. Whitten artikuloi kysymykseni hänelle. ”Tämä mies on Suomesta! Muistathan Suomen, siellä on lunta! Sinä pidät lumesta!”, Whitten huusi Lewisin korvaan. ”Haastattelu” eteni näin vajaat kolme minuuttia. En saanut yhtään vastausta valmistelemiini kysymyksiin.

Mutta ei se ole niin tarkkaa. Kirjoitin aukeamaan Hesariin ja Lewis, nyt 80, kiertää edelleen.

Kerro mitä hauskaa, omituista tai yllättävää sinulle on sattunut työtä tehdessä. Ota yhteys toimitukseen.

 

Lue lisää aiheista: