Kuolleita

HS:n ja IS:n ensimmäinen pääluottamusmies

Toimittaja Kyösti Reunanen 16.11.1937 Viipuri – 16.6.2024 JORVI

Toimittaja Kyösti Reunanen kuoli Jorvin sairaalassa Espoossa haimasyöpään 87-vuotiaana.

Reunanen syntyi Viipurissa, mutta Keravasta tuli hänen pysyvä kotipaikkansa. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Keravan yhteiskoulusta 1957.

Reunanen pääsi Ilta-Sanomiin rikostoimittajaksi ja myöhemmin kuvatoimittajaksi. Helsingin Sanomissa hänestä tuli lehden ensimmäinen asuntotoimittaja. Hänellä oli laaja näkemys asuntopolitiikasta sosiaalipolitiikan osana.

Reunanen oli periaatteellinen ja joskus jyrkkäkin, mutta myös tasoittava. HS-kollega muistaa, että hän piti eleettömästi yllä hyvää tuulta kiireen ja paineiden keskellä.

Reunanen toimi Helsingin Sanomissa monissa tehtävissä, kuten taloustoimittajana ja pääkirjoitustoimittajana. Hän eläköityi lehdestä vuonna 2002.

Reunasesta tuli HS:n ja IS:n pääluottamusmies vuonna 1965, kun koko järjestelmä alkoi syntyä. Sanomalehtimiesten liiton hallituksessa hän vaikutti kolme vuotta. Hän toimi myös Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen puheenjohtajana.

Reunanen oli naimisissa luokkatoverinsa Mairen kanssa. Heille syntyi kaksi tytärtä, Elina ja Annukka. Maire kuoli 2012. Uudeksi elämänkumppanikseen Reunanen löysi Ritva Kaleniuksen.