Elokuva- ja tv-ala

Tuotantokustannuksen nousevat, mutta elokuvasäätiön tukien määrä junnaa paikoillaan

Suomen elokuvasäätiö on kotimaisen elokuva-alan tärkein rahoittaja. Se tukee eniten suurimpia tuotantoyhtiöitä.

Mitä yrityksiä ja keitä tekijöitä Suomen elokuvasäätiö on tukenut vuosina 2008–2023? Kävimme läpi säätiön avoimena data julkaisemat tukipäätökset. Voit tarkastella graafia suurempana klikkaamalla kuvan auki.

Lue lisää aiheesta: Tv-kanavat ja suoratoistopalvelut ovat rahavaikeuksissa ja hallitus poisti tuotantokannustimen. Miten käy suomalaisten tv-alan ammattilaisten? (Journalisti 8/2023)

Oikaisu 13.10. kello 11.10. Graafia on korjattu. Hakemusten läpimenoprosenttia käsittelevän graafin osa otsikko oli aiemmin harhaanjohtavasti “Hylätyt hakemukset”, kun sen olisi pitänyt olla “Hyväksytyt hakemukset”.