Kuolleita

Musiikkitoimittaja etsi väsymättä uutta

Musiikkitoimittaja Juhani Niemi 12. 10. 1959 Tampere – 22. 9. 2023 Tampere

Arvostettu tamperelainen musiikkitoimittaja Juhani ”Jussi” Niemi kuoli sairaskohtaukseen 22. syyskuuta Tampereella.
Jussi Niemi oli Soundin pitkäaikaisin kirjoittaja. Hän oli aktiivisesti mukana lehden avustajakunnassa heti vuoden 1975 ensimmäisestä Soundista lähtien aina kuolemaansa saakka.
Hänen ihan ensimmäinen juttunsa syntyi kuitenkin jo pari vuotta aiemmin. Parikymppisenä hän törmäsi Lontoon kaduilla Hawkwindin Nik Turneriin, pyysi tältä haastattelua ja lähetti jutun Soundia edeltäneeseen Musa-lehteen. Siitä lähtien Niemi hengitti paitsi musiikkia myös siitä kirjoittamista.
Vuosikymmenten aikana hän kirjoitti musiikkijuttuja Soundin ohella myös Aamulehteen sekä moniin muihin julkaisuihin. Lisäksi hän suomensi lukuisia musiikkikirjoja.
Jussi Niemeä ajoi loppuun saakka ehtymätön uuden musiikin löytämisen nälkä. Koska Jussi Niemi oli yhtä kiinnostunut ihmisistä kuin musiikista, hän oli erinomainen haastattelija.
Genrerajoista hän ei piitannut. Niemi rakasti yli kaiken rytmiä, mistä syystä hänet löysi keikoilta useimmiten eturivistä joraamasta.
Persoonana Niemi oli valloittava, innostava ja intensiivinen. Hän oli oikeudenmukaisuuteen, rauhaan ja rakkauteen vannova ikuinen hippi, jolla oli aina lempeä hymy ja innostunut pilke silmäkulmassa.

Kirjoittaja on Soundin päätoimittaja.
Lue tekstin pidempi versio: soundi.fi

Lue lisää aiheista: