Kuolleita

Käsistään kätevä lehtikuvaaja on poissa

Lehtikuvaaja Vesa Tapiola 25.  12. 1954 Iitti – 27. 6. 2023 Lahti

Lehtikuvaaja ja maanviljelijä Vesa Tapiola kuoli 27. 6. Lahdessa nopeasti edenneeseen sairauteen. Tapiola syntyi maanviljelijäperheeseen maitotilalle Iitin Perheniemeen, valmistui ylioppilaaksi Iitin yhteiskoulusta ja pääsi harrastuksensa valokuvauksen pariin harjoittelijaksi Etelä-Suomen Sanomiin vuonna 1975. Hän sai vakituisen paikan lehdestä varusmiespalveluksen ja lyhyen Iitin Seutu -lehdessä vietetyn toimittajapätkän jälkeen. Hän oli Etelä-Suomen Sanomien palveluksessa uransa loppuun asti.

Valokuvaamisesta tuli Vesan elämäntyö. Työyhteisönsä arvostamana hän kohosi pian lehden valokuvaosaston esihenkilöksi. Tehtävään, jota hän ei itse pitänyt kovinkaan suuressa arvossa. Hän piti enemmän tekemisestä. Hänet muistetaan toimittajan ja valokuvaajan yhteistyön helppoudesta. Hänelle itselleen arvokkaita muistoja toivat ulkomaan reportaasimatkat esimerkiksi Yhdysvaltoihin Barack Obaman vaalikampanjaa seuraamaan.

Vesa Tapiolalla oli myös toinen tärkeä työ. Hän hoiti veljensä kanssa kotitilaansa Iitin Perheniemessä. Maatilalla kasvaneena Vesa oppi ratkomaan kaikenlaisia teknisiä ongelmia. Hän korjasi ja kunnosti läheistensä ja tuttaviensa autot sekä moottoripyörät, mutta myös kaiken pesukoneista farkkuihin.

Monipuolisen työuran ohella rakkaita Vesalle olivat lapset ja lapsenlapset sekä luonto ja eläimet.

Kirjoittajat ovat Vesa Tapiolan tytär ja vävy.

Lue lisää aiheista: