Kuolleita

Kaupan alan huippuosaaja ja kollegoiden aatelia 

Toimittaja Pirkko Tammilehto 19.1.1959 Vaasa – 20.3.2023 Helsinki

Kauppalehden pitkäaikainen toimittaja Pirkko Tammilehto kuoli äkillisesti kotonaan Helsingissä. Hän oli 64-vuotias. 

Tammilehdon poismeno oli täysin yllättävä ja on järkyttänyt työyhteisöä syvästi. Maanantaina hän oli kanssamme vielä täydessä työn touhussa uutisoimassa pankkikriisin kiivaista käänteistä, tiistaina hän oli poissa joukostamme. 

Tammilehto oli pitkän linjan taloustoimittaja ja verkostoissaan laajasti arvostettu ammattilainen. Kauppalehdessä hän teki töitä 2000-luvun alkuvuosista. Tätä ennen hän toimi MTV:n ja Kauppalehden Talousuutisissa toimittajana ja uutisankkurinakin vuodesta 1993 lähtien ja oli perustamassa Suomen Uutisvirtaa, joka Talousuutiset MTV:lle tuotti. 1981–1987 hän työskenteli sanomalehti Pohjalaisessa ja sen jälkeen 1988–1991 Helsingin Sanomissa. Koulutukseltaan hän oli maisteri Tampereen yliopistosta. 

Tammilehto toimi pitkään myös Alma Talentin varapääluottamushenkilönä ja oli aktiivinen Journalistiliiton toiminnassa. 

Pirkko oli aivan kollegoiden aatelia: lämminhenkinen, aina kaikille superystävällinen ja avulias. Hän oli ilopilleri, sekä työyhteisössä että vapaalla – yksinkertaisesti hauskoista hauskin työkaveri. Hän oli kova tekemään töitä, oman erikoisalansa kaupan ja monen muun asian huippuosaaja. Viimeiseen asti hän oli innokas oppimaan uutta ja laajentamaan osaamistaan, mistä osoituksena helmikuun alussa alkanut uutispäällikköys Kauppalehden ja Talouselämän yhteisessä uutisdeskissä. 

Hiihtäminen oli Pirkolle harrastuksista tärkein, ja hän viihtyikin Lapin hangilla liki vuosittain. Punkaharjun vuokramökistä ja siellä vietetystä ajasta me työkaverit kuulimme viime vuosina myös paljon kivoja lomamuistoja. Kovakuntoisena juoksijana Pirkko juoksi useita puolimaratoneja ja oli mukana Alma Talentin juoksukerhossa. 

Pirkko oli myös musiikin suurkuluttaja. Hyvän keikan perässä Pirkko saattoi matkustaa pitkällekin. Patti Smith oli Pirkon suuri idoli, ja vinyylilevykauppoja hän kolusi ulkomaita myöten. Vaasan elävän musiikin yhdistyksen keikoilla hän kävi edelleen huolimatta muutoistaan, ensin opiskelemaan Tampereelle ja sittemmin työn perässä Helsinkiin. 

Kesken jäi kirjahanke yhdessä muun muassa Royals-yhtyeen kosketinsoittajan Mikko Rintasen kanssa, sen Pirkko suunnitteli kirjoittavansa lähivuosina. Haastattelut hän oli jo aloittanut. 

Pirkkoa jäävät kaipaamaan myös opiskelijaikäinen poika ja pitkäaikainen miesystävä.