Kuolleita

Viron ystävä viimeisen päälle

Toimittaja Seppo Kervinen Helsinki 11. 4. 1944 – Espoo 6. 9. 2022

Toimittaja Seppo Kervinen kuoli pitkällisen sairauden murtamana Espoossa syyskuussa.
Kervinen aloitti toimittajan uransa Tekniikan Maailmassa. Pisimpään hän työskenteli insinöörilehdissä, ensin Uudessa Elektroniikassa ja sen jälkeen Insinööriuutisissa, joka myöhemmin sai nimen Tekniikka & Talous. Kervisen erikoisalaa olivat ulkomaan uutiset.

Seppo Kervinen tunnettiin toimituksessa avuliaana kollegana, joka ei arastellut uuden tekniikan käyttöönottoa. Sepolla oli värikkäitä mielipiteitä, mutta hän osasi myös sopeutua enemmistön tahtoon enemmittä jumpuroinneitta.

”Hyvä on, jos näin kerran halutaan.”

Kervisen erityisrakkaus oli Viro, jossa Baltian maiden vapauduttua matkusteli runsaasti. Kervinen nautti Virossa laajaa arvostusta ja hän oli maassa tunnettu hahmo yli yhteiskuntarajojen.

Kervinen sanottiin irti Talentumista irti tuotannollis-taloudellisin perustein vuonna 2003.
Kervinen osallistui myös ammattiyhdistystoimintaan ollen Talentumin osaston edustajana Suomen Aikakauslehdentoimittajien Liiton hallituksessa. Kervisen viime vuosien mieluisin olinpaikka oli mökki Pohjois-Savossa Karttulassa, jossa hän mielellään vietti aikaa muun muassa kalastaen.


Häntä jäävät kaipaamaan Raija-puoliso sekä lapset Joonas, Suvi ja Taavi.

Lue lisää aiheista: