Kuolleita

BBC:n kautta kirjailijaksi

Toimittaja ja tietokirjailija Petri Nevalainen 26. 12. 1962 Pieksämäki – 26. 12. 2021 Helsinki


Petri Nevalaisen elämä loppui kotisänkyyn tapaninpäivän iltana, 59-vuotispäivänään.
Nevalainen sai 2014 vakavan sairauskohtauksen, jonka jälkeen hän kärsi terveysongelmista.

Petri Nevalainen oli yksi maan eniten auktorisoimattomia elämäkertoja tehnyt kirjailija. Niitä syntyi muun muassa Sauli Niinistöstä, Vesa-Matti Loirista, Tauno Palosta ja Kimi Räikkösestä.

Muita teoksia ovat muun muassa Suomi-rockin tiekartta, Mikko Alatalon 60-vuotiskirja ja Meryl Streepin elämäkerta suomeksi. Hän kirjoitti myös sotahistoriaa.

Nevalainen opiskeli Jyväskylän yliopistossa englantilaista filologiaa ja teki gradunsa Marxin veljeksistä. Tämän jälkeen hän työskenteli Lontoossa BBC World Servicen suomenkielisessä toimituksessa 1988 – 1997.

Urheilu ja musiikki olivat elinikäisiä kiinnostuksen kohteita. Hän sai harvinaisia haastatteluja esimerkiksi Johan Cruijffilta, Mohammad Alilta, Paul McCartneylta, Eric Claptonilta ja Stingiltä.

Lontoosta palattuaan Nevalainen työskenteli Valittujen Palojen toimitussihteerinä ja mainosalan Kampanja-lehden päätoimittajana.

Heli Koskelan kanssa hän teki Nelosen Palaneen käry -tv-ohjelmaa. Työsuhde jalostui avioliitoksi, jossa syntyi nyt 14-vuotias Kauri-poika.

Ikuisen sanaleikkien keksijän liian varhainen poismeno vetää ystäväpiirin vakavaksi.

Lue lisää aiheista: