Kuolleita

Monipuolinen tv-toimittaja

Pekka Myyryläinen 28. 10. 1945 Mikkeli – 7. 8. 2021 Joutsa

Pekka Myyryläinen aloitti uransa toimittajana ja päätoimittajana mikkeliläisessä kaupunkilehti Uutisviikossa. Vuonna 1985 Pekka siirtyi Ylen Mikkelin aluetoimitukseen ja vuonna 1991 Kotimaan katsaukseen. Hän työskenteli TV2:n ajankohtaisohjelmissa parikymmentä vuotta, eläköitymiseensä asti. Pekka valmistui yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi vuonna 1974.
Pekka Myyryläinen oli työssään vahvatahtoinen, osaava ja tuottelias. Kamera kiertää -ohjelma antoi mahdollisuuden persoonallisten tarinoiden tekemiseen. Riippumaton ajattelija ihmetteli riippumatossa istuen terävin sanoin maailman menoa. Metsänviljelyn harharetket pureutui kriittisesti metsänhoitoon. Lapin tekoaltailla kuviin saatiin merikotka, Saimaalla norppa.
Jääsjärven rannalla Joutsassa asunut Pekka eli ja hengitti luontoa. Loistava tarinaniskijä ja yhdentoista lastenlapsen isoisä hiljeni joskus miettimään, olisiko tutkijana saanut enemmän arvostusta.
Pekka Myyryläisen elämänlanka katkesi saappaat jalassa. Hän koki rapumerrat, souti saaliin kotiin ja veti viimeisen henkäyksensä. Riippumaton ajattelija on poissa.