Liitto

Journalistiliiton kevätvaltuusto toivoi joustoa työhön

Valtuutetut toivoivat liiton edistävän etätyömahdollisuuksia myös korona-ajan jälkeen.

Työn ja vapaa-ajan parempi yhteensovittaminen sekä koronan jälkeiset etätyökäytännöt puhuttivat Journalistiliiton valtuuston kevätkokousta.

Liiton ylin päättävä elin piti kevätkokouksensa 20. – 21. toukokuuta etäyhteyksin.

Puheenjohtaja Hanne Aho ehdotti avajaispuheessaan, että liitto voisi ryhtyä ajamaan lisää joustoa työhön.

”Ihmiset saisivat vapaammin päättää, miten paljon tekevät töitä. Työntekijä voi haluta pitkän loman, perjantain vapaaksi tai kuuden tunnin työpäivän. Se vaikuttaisi palkkaan, mutta on ihmisiä, joille järjestely sopii”, Aho sanoi.

Työtä voisi jakaa esimerkiksi osa-aikaisille ja freelancereille. Työn ehtojen tulisi vastata vakityöntekijän ehtoja.

Myös kyselytunnilla nousivat esiin erilaiset joustot. Monet työntekijät arvostavat etätyön tarjoamaa rauhaa, lyhyempiä työmatkoja sekä parempia mahdollisuuksia yhdistää työ, perhe-elämä ja harrastukset. Samalla on varmistettava, ettei kukaan joudu etätyöhön vasten tahtoaan.

Edunvalvontajohtaja Petri Savolainen totesi, että liitto aikoo pitää asiaa esillä työnantajien kanssa. Etätyöstä sovitaan paikallisesti työpaikoilla.

 

Valtuustossa jaettiin myös vuosien 2019 ja 2020 työyhteisöpalkinnot ja järjestötekopalkinnot.

Valtuusto keskusteli freelancereiden työterveydenhuollosta, tekijänoikeusdirektiivistä sekä liiton tulevaisuudesta. Se myös käsitteli viime vuoden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä laati julkilausuman Valko-Venäjän tilanteesta.

Lue lisää valtuuston kokouksesta: journalistiliitto.fi