Kuolleita

Kutsumuksena toimittajan työ

Kuolleita: Toimittaja Anja Manninen 27. 5. 1954 Tyrnävä − 12. 6. 2020 Oulu

Toimittaja Anja Manninen kuoli sairauskohtaukseen 66-vuotiaana kotonaan Oulussa.

Anjan äkillinen lähtö oli suuri järkytys entisille työkavereille. Hän teki poikkeuksellisen pitkän, yli 40 vuotta kestäneen uran saman työntajan palveluksessa.

Toimittajan työ oli Anjalle kutsumus. Hän oli ammattitaitoinen, tunnollinen ja tinkimätön lehdentekijä. Mitä kovempi paikka Anjalla oli työvuorossa, sitä innostuneempi hän oli. Kulttuuria hän puolusti kuin elämäntehtävänään.

Monille Suomenmaan nykyisille toimittajille Anja opetti ensiaskeleita toimittajan työhön. Hän ei päästänyt ketään helpolla – ei työkavereita eikä esimiehiä. Hän uskalsi olla eri mieltä, mutta aina perustellusti.

Pitkä työrupeama päättyi eläkejuhliin 2018, mutta sen jälkeenkin Anja kävi kiireapulaisena päivystysvuoroissa.

Anjan sydämen maisema oli Tyrnävän lakeus. Lakeudella näkee suoraan. Metsät eivät ole edessä haittoina. Tämä näkyi hänen luonteessaankin. Siinä oli vilpittömyyttä, rehellisyyttä ja avoimesti puhumisen taitoa.

Me Anjan työkaverit muistamme lämmöllä yhteisiä hetkiä.