Liitto

Otavamedia aloittaa taas yt-neuvottelut – vähennystavoite lähes 50 työntekijää

Aikakauslehtiä julkaiseva Otavamedia aloittaa toimintojensa uudelleenjärjestelyjä koskevat yt-neuvottelut.

Maanantaina 31. 8. alkavat nuvottelut koskevat koko henkilöstöä ja ne kestävät kuusi viikkoa. Neuvotteluissa keskustellaan irtisanomisista, työtehtävien uudelleenorganisoinnista sekä muista toimenpiteistä, josta saattavat vaikuttaa henkilöstöön.

Irtisanottavia on alustavan arvion mukaan enimmillään 46 henkilöä. Vielä ei ole tiedossa, miten irtisanomiset kohdistuvat eri työntekijäryhmiin. Otavamediassa työskentelee vajaat 400 työntekijää.

Otavamedia on voitollinen. Otavamedian liikevaihto oli vuoden 2019 tilinpäätöksen mukaan noin 90 miljoonaa euroa. Liikevaihto putosi edellisvuodesta lähes 15 prosenttia, mutta operatiivista liikevoittoa kertyi noin 11 miljoonaa euroa.