Kuolleita

Tinkimätön toimittaja ja aktiivinen osallistuja

Kuolleita: Toimittaja Tuula Helariutta 24. 4. 1949 Punkalaidun – 10. 9. 2019 Huittinen

Toimittaja Tuula Helariutta (o.s. Taalikka) kuoli vakavaan sairauteen 70-vuotiaana.

Kirjoitettuaan ylioppilaaksi hän opiskeli Tampereen yliopistossa toimittajatutkintoa ja oli opintojen ohessa Vaasa-lehden kesätoimittajana ja Tampereella Kaks+ -lehdessä.

Perheen muutettua Rovaniemelle Helariutta työskenteli Kalevan aluetoimittajana, ja myöhemmin Kauhavalla Ilkan kunnallistoimittajana. Vuodesta 1984 alkaen hän oli Lapin Kansan toimittaja Rovaniemellä ja 1990 Tampellan sisäisenä tiedottajana Tampereella. Sitten hän meni jälleen Lapin Kansaan, ja oli hetken MTT:n tiedottaja Jokioisilla, kunnes palasi 2003 taas Lapin Kansaan. Eläkkeelle Helariutta jäi 2004 ja muutti Huittisiin.

Helariutta osallistui eri yhdistysten toimintaan ja toimitti muun muassa Ladies’ Circlen lehteä ja Lapin Reserviupseeripiirin Lapin Nuijaa. Hän toimi Rovaniemen maanpuolustusnaisissa ja oli jonkin aikaa Rovaniemen toimittajien Polar Press -yhdistyksen puheenjohtaja.

Helariutta oli tinkimätön toimittaja, idearikas ja loppuun saakka hyvin aktiivinen. Hän otti kantaa ja kirjoitti lehtien yleisönosastoihin. Hän oli laaja-alaisesti sivistynyt, luonteeltaan suora, rehellinen ja lämminhenkinen. Sukulaiset ja ystävät tunsivat hänet reiluna ja luotettavana.