Fokus

Ohjaaja Sanna Ekorre päättää miltä lähetykset näyttävät

Nyt. Se on sana, jota Sanna Ekorre toistaa uutislähetyksen mittaan kymmeniä kertoja. Se on tv-ohjaajan mahtisana, jonka kuultuaan ohjaamossa olevat puolenkymmentä kollegaa saavat hoitaa osuutensa lähetyksessä. Ohjaaja päättää, mitä katsoja näkee.

”Ohjaajan käskystä kuvat menevät ulos, äänet nousevat tai laskevat. Se on kuin kapellimestarin hommaa.”

Uutistyö on tarkoin suunniteltua – tai se ainakin näyttää siltä. Todellisuudessa lähetyksissä on koko ajan läheltä piti -tilanteita suorien yhteyksien ja viime hetken uutisten takia. Ekorrelle ne ovat työn suola.

”Parhaat työpäivät ovat niitä, jolloin tapahtuu jotain yllättävää ja pakka menee uusiksi.”

Ekorre pääsi jo nuorena Ylen Radioteatterin taloushallinnon harjoittelijaksi. Radiosta ura eteni nopeasti ohjaajaksi ja Ylen Aamu-tv:hen, jonka lähetykset alkoivat vuonna 1997. Ohjaajan työ tuntui heti omalta.

”Minulla on tarkka rytmitaju ja hyvä kuvasilmä. Sen takia tähän ammattiin päätyminen oli hyvin luontaista.”