Liitto

Tervetuloa takaisin

Journalistiliitossa kokeillaan, millaisia tuloksia eronneiden jäsenten takaisin houkutteleminen tuottaa, liiton tiedottaja Manu Haapalainen kirjoittaa.

Ay-liikkeen jäsenkadosta kirjoitetaan mediasta riippuen joko huolestuneeseen tai vahingoniloiseen sävyyn. Myös Journalistiliitossa asia pohdituttaa, koska väkeä putoaa kyydistä.

Joukkovoima muodostuu jäsenistä, joten eronneita houkutellaan aktiivisesti myös takaisin. Olin jo jonkin aikaa pyöritellyt ajatusta siitä, että hiljattain liitostamme eronneisiin olisi hyvä olla yhteydessä, mieluiten soittaa. Voihan olla, että joillakin eron syy olisi helposti korjattavissa. Tiedossa on sekin, että moni lähtee unohdettuaan maksella jäsenmaksuja.

Ryhdyimme talvella kokeilemaan, millaisia tuloksia eronneiden takaisin houkutteleminen tuottaisi. Palvelujohtaja Simon Huldén teki oman kokeilunsa: Hän soitti joulun tienoilla 57 eronneelle, joista hän sai puhelimen päähän 26. Otos on pieni, mutta heistä liittoon halusi uudelleen liittyä peräti 23.

Tästä innostuneina lähetimme huhtikuussa sähköpostia laajemmalle eronneiden joukolle, se kun on soittelua nopeampi toimitus. Kampanjamme on yhä kesken, mutta se on tuottanut jo 51 uudelleenliittyjän jäsenhakemusta.

Tällaiset lukemat eivät ay-liikkeen tulevaisuutta heilauta, mutta yhden asian ne kertovat. Ihmiset haluavat kuulua liittoon, joka välittää jäsentensä kuulumisista ja ajatuksista.