Liitto

Journalistiliitto: Alv-rahat työpaikoiksi

”Verohelpotus ei voi valua vain tärkeään kehitystyöhön tai omistajille. Osan rahasta on näyttävä uusina työpaikkoina. Päätöksellä tavoitellaan hyvää journalismia. Se tarvitsee tekijänsä”, sanoo puheenjohtaja Hanne Aho.

Journalistiliitto odottaa sähköisten tuotteiden arvonlisäveron alentamisen näkyvän media-alan työllisyydessä. Hallitus aikoo esittää digilehtien ja -kirjojen alv:n laskemista 24 prosentista kymmeneen ensi heinäkuun alussa. Myös painettujen lehtien irtonumeromyynnin alv laskee. Lakiluonnos on nyt lausuntokierroksella.

Alv:n alentaminen on ollut Journalistiliiton tavoitteena jo pitkään. Muutoksen arvioidaan tuovan media-alalle noin kymmenen miljoonaa euroa vuodessa. Jos koko rahalla palkattaisiin toimittajia, syntyisi lähes 200 uutta työpaikkaa, liitto laskee.

”Verohelpotus ei voi valua vain tärkeään kehitystyöhön tai omistajille. Osan rahasta on näyttävä uusina työpaikkoina. Päätöksellä tavoitellaan hyvää journalismia. Se tarvitsee tekijänsä”, liiton puheenjohtaja Hanne Aho sanoo.