Journalisten

Hangöseminariet i september

Ekonomijournalistik, frilansliv, riksdagsvalet i Sverige och yttrandefriheten i Ryssland är huvudteman på årets publicistseminarium i Hangö.

”Vårt grunduppdrag är att värna om pressfriheten och yttrandefriheten. Vi vill bli en starkare röst i dessa frågor och den viljan syns också i valet av teman för Hangöseminariet”, säger Mikael Sjövall, ordförande för Finlands svenska publicistförbund.

Seminariet ordnas i Hangö den 7 – 8 september av Hangö sommaruni och Finlands svenska publicistförbund. De slutgiltiga föreläsarna fastställs inom juni.

Sjövall hoppas att både nya och gamla deltagare hittar till årets seminarium.

”Jag skulle gärna se att det utöver journalister också dyker upp andra typer av publicister. Till exempel krönikörer, teaterskribenter, författare, översättare och filmproffs som kunde tillföra nya perspektiv till våra diskussioner.”

Seminariet kostar cirka 100 euro och anmälan görs på Hangö sommarunis webbplats. Personer som inte får kostnaderna för seminariet, resor och logi täckta av sin arbetsgivare kan ansöka om stipendium från Publicistförbundet.