Journalismi

Jari Hanskasta vuoden 2017 freelancer

Palkinnon perusteena nostetaan erityisesti esiin Ylellä podcastina julkaistu ilmastonmuutosta käsittelevä Tulevaisuus Hanskassa -sarja.

Suomen freelance-journalistit ry on valinnut Vuoden freelanceriksi toimittaja, käsikirjoittaja ja tietokirjailija Jari Hanskan. Palkinnon perusteena nostetaan erityisesti esiin Ylellä podcastina julkaistu ilmastonmuutosta käsittelevä Tulevaisuus Hanskassa -sarja.

Podcastissa Hanskan esittämiä kysymyksiä ratkoo joukko tutkijoita ja ajattelijoita. Studiovieraiden rinnalla kuullaan tietokirjailija-toimittaja Ville Lähteen ja käsikirjoittaja Juho Gröndahlin käsikirjoittamia lyhyitä fiktioita tulevaisuuden Suomesta.

Hanska on aiemmin kirjoittanut paljon myös eläkepolitiikasta, työhyvinvointiongelmista ja talousrikollisuudesta.

Hanska on aiemmin toiminut Viestintätoimisto Pohjoisrannassa ja ollut Voima-lehden määräaikainen vastaava päätoimittaja. Hän on ollut tekemässä myös Yleleaksia sekä Ryhmäteatterin Eduskunta-trilogiaa.

Vuoden freelancer -palkinto on jaettu vuodesta 1997 alkaen.