Liitto

Liiton budjetti alijäämäinen myös ensi vuonna

Kuluja kasvattavat muun muassa Journalismin päivä, jäsenkortin uusiminen ja lomahuoneistojen remontit.

Journalistiliiton budjetti jää ensi vuonna 429 000 euroa alijäämäiseksi. Liiton jäsenmaksutuloiksi on arvioitu 2 940 000 euroa, missä on tämän vuoden arvioon nähden muutama tuhat euroa nousua. Ne eivät riitä kattamaan liiton menoja.

Liiton toinen tulonlähde on sijoitustoiminta, jonka arvioidaan ensi vuonna tuottavan 750 000 euroa. Talous- ja hallintojohtaja Helena Vistin mukaan sijoitustuottojen ei odoteta yltävän tämän vuoden toteutuneelle tasolle.

Vaikka tuotto-arvio toteutuisi, liiton yhteenlasketut tulot eivät riitä kattamaan noin 4 119 000 euron menoja. Budjetin alijäämä kasvaa tämänvuotiseen verrattuna noin 50 000 euroa. Alijäämä ennen sijoitustoiminnan tuottoja on noin 1 179 000 euroa.

 

Budjetin alijäämän syynä ovat kasvavat kulut. Kuluja kasvattavat Helena Vistin mukaan Journalismin päivä, jäsenkortin uusiminen, jäsenten matkustajavakuutuksen kallistuminen, lomahuoneistojen remontit sekä valmistuva Journalistiliiton historiateos.

Loppuvuodesta 2018 järjestetään lisäksi kolmipäiväinen valtuuston kokous, jossa työnsä aloittavat uudet valtuutetut ja jossa valitaan seuraavalle nelivuotiskaudelle liiton puheenjohtaja.

Henkilöstökuluja lisää hieman se, että Journalistin päätoimittaja jää alkukesästä eläkkeelle. Uusi ja vanha päätoimittaja työskentelevät todennäköisesti jonkin aikaa yhtäaikaa.

 

Jonkin verran kulujen kasvua paikkaa se, että liiton maksut työttömyyskassalle pienenevät arviolta 125 000–130 000 euroa. Ensi vuonna näköpiirissä ei myöskään ole isoja tes-neuvotteluja eikä niihin liittyvää tarvetta ylimääräiseen valtuustoon.

Journalistiliiton valtuusto käsitteli ensi vuoden budjettia ja toimintasuunnitelmaa ja hyväksyi ne kokouksessaan 14.– 15. joulukuuta.