Liitto

Kuudet yt-neuvottelut käynnissä

Iisalmen Sanomissa alkoivat marraskuun alussa yt-neuvottelut. Ne koskevat koko toimitusta eli neljäätoista vakituista työntekijää sekä lisäksi määräaikaisia työsuhteita.

Neuvotteluissa harkitaan sähköisen ja paperisen julkaisemisen yhdistämistä, organisaation uudistamista sekä toimenkuvia. Alustavan arvion mukaan mahdolliset irtisanomiset koskevat enintään kuutta henkilötyövuotta.

”Luku tuntuu suurelta, mutta pitää muistaa, että se on vasta esitys. Toimituksessa työ jatkuu, vaikka tietenkin neuvottelut mietityttävät jokaista”, sanoo pääluottamusmies Kai Luttinen.

Sinänsä hän ei pidä yt-neuvottelukutsua yllättävänä.

”Mekään emme ole mediamurrokselta säästyneet, vaikka levikin laskumme on viime vuosina ollut seitsenpäiväisten lehtien pienimpiä.”

Yleisradion yhteisissä toiminnoissa alkoivat lokakuussa yt-neuvottelut. Tunnelma niistä on journalistien pääluottamusmiehen Jyrki Saarikosken mukaan kaksijakoinen.

”Työnantaja on ilmoittanut, ettei tavoitteena ole väkimäärän vähentäminen. Silti on valittu menettely, joka jättää mahdollisuuden myös siihen.”

Ylen neuvottelut koskevat 114 henkilöä, ja vähennysesitys on 60. Journalisteja neuvottelujen kohteena on alle kymmenen.

 

Syys- ja lokakuussa alkaneita yt-neuvotteluja on meneillään Kaakon Viestinnässä, Alma Regionsissa, Sanoma Kids Mediassa ja STT:n ruotsinkielisessä toimituksessa FNB:ssä. FNB:n neuvottelujen on ilmoitettu päättyvän pian tämän lehden painoon menon jälkeen.

HSS Mediassa lokakuussa päättyneiden yt-neuvottelujen seurauksena toimituksesta irtisanottiin kaksi ja muilta osastoilta viisi työntekijää.