Liitto

Mediakunta kasvaa nopeasti

Tammikuussa perustettu osuuskunta on saavuttanut neljässä kuukaudessa koko vuoden jäsentavoitteensa, joka oli 75.

Journalistiliiton perustamaan Mediakunta-osuuskuntaan on liittynyt jo 78 jäsentä. Tammikuussa perustettu osuuskunta on siis saavuttanut neljässä kuukaudessa koko vuoden jäsentavoitteensa, joka oli 75.

Tavoite pohjautui siihen, että osuuskunta pärjää taloudellisesti omillaan, jos 75 jäsentä laskuttaa vähintään 1 000 euroa kuukaudessa sen kautta.

Jos osuuskunta yltää voitolliseksi, mahdollinen ylijäämä palautetaan vuosittain jäsenille.

”Osuuskunnan päätavoitteena on sen jäsenten taloudenpidon ja työl-listymisen tukeminen, ei voiton tavoittelu. Kaikki jäsenten maksamat maksut käytetään suoraan heidän hyväksensä”, sanoo Mediakunnan toiminnanjohtaja Maiju Mitrunen.

Mediakunta perii jäsentensä laskutuksesta kymmenen prosentin palvelumaksun. Tulevaisuudessa osuuskunnan tavoitteena on luoda yhteisöllisyyttä, tiimityön mahdollisuuksia ja markkinoida jäsentensä osaamista.