Liitto

Ylen harjoittelijat samalle viivalle

Yliopistosta tuleville harjoittelijoille uusi harjoittelusopimus tietää palkan roimaa alennusta. 

Yleisradion tuore harjoittelusopimus takaa yhtäläisen harjoittelupalkan yliopistoista ja ammattikorkeakouluista tuleville työharjoittelijoille. Maaliskuun alusta tämän vuoden marraskuun loppuun saakka voimassa oleva sopimus koskee ohjelmatyöhön perehtyviä harjoittelijoita. 

Yliopistosta tuleville harjoittelijoille sopimus tietää harjoittelupalkan roimaa alennusta. 

Yliopistoharjoittelijoille maksettiin aiemmin enintään 80 prosenttia tessin mukaisesta vähimmäispalkasta. Nyt palkka on kaikille harjoittelijoille vähintään 1 200 euroa. Amk-taustaisten harjoittelijoiden vähimmäispalkka siis miltei tuplaantuu aiemmasta 660 eurosta. 

Uuden sopimuksen tultua voimaan kaikki harjoittelu on Ylellä nyt palkallista, lukuun ottamatta TET-harjoittelua ja oppilaitoksen varsinaiseen opetukseen kuuluvia projekteja.