Kuolleita

Pulppuava luottamusmies

Kuolleita: Juha Aro.

Satakunnan Kansan uutistoimittaja, luottamusmies sekä Satakunnan Journalistien pitkäaikainen sihteeri Juha Aro kuoli 51-vuotiaana raskaan sairauden murtamana 6. maaliskuuta. Hän oli syntynyt Kokemäellä 14. marraskuuta 1965.

Aro teki monipuolisen uran. Tampereen yliopistossa toimittajatutkinnon suorittanut Aro työskenteli toimittajana Satakunnan Kansassa, Lallissa, Savon Sanomissa, Hyvinkään Sanomissa sekä päätoimittajana Pyhäjärviseudussa 1998  – 2003 ja toimituspäällikkönä Alasatakunnassa 2003 – 2005.

Juhan monipuolinen mediataito ja -tietämys oli pulppuavaa olipa kyse suomenhevosen laukan kuvailusta, lehden taittamisesta, verkkotoimittamisesta tai työehtosopimukseen liittyvistä yksityiskohdista.

Juhan näkemys elämään oli aurinkoisen darwinistinen. Vaikka hän näki ihmisen syypäänä maapallomme moneen ongelmaan, ei se estänyt häntä nauttimasta elämästä. Hän oli tarkkasilmäinen luonnontarkkailija, joka tunsi eläinten ja kasvien tieteelliset nimet, mutta hankki leopardinkuosiset tai kultaiset kenkänsä Lontoon luottotoimittajalta.

Ystävänä Juha oli älykäs ja huumorintajuinen. Hänellä oli silmää luonnon ihmeille ja maailman kummallisuuksille.