Liitto

Finkan talouskuprusta rikosilmoitus

Työttömyyskassa purki johtajansa työehtosopimuksen 9. maaliskuuta talousepäselvyyksien vuoksi.

Työttömyyskassa Finka on selvitellyt entisen kassanjohtajansa omavaltaista tilinkäyttöä 15. maaliskuuta pidetyssä hallituksen kokouksessa. Kassa purki johtajan työehtosopimuksen 9. maaliskuuta talousepäselvyyksien vuoksi.

Finkan hallituksen jäsen Marko Laitala kertoo kassanjohtajan omavaltaisesti ”lainanneen” vuosina 2015–2017 kassan rahoja omaan käyttöönsä, ajatuksenaan maksaa ne takaisin. Yhteensä kyse on noin 120 000 euron summasta, josta osa on jo palautettu. Tällä tietoa palauttamatta on jäänyt noin 38 000 euroa.

Finka on tehnyt rikosilmoituksen asiasta, ja se on poliisin tutkittavana.

Suurin osa Journalistiliiton työsuhteisista jäsenistä kuuluu Finkaan. Tapahtumilla ei ole vaikutusta työttömyysturvaan. Kassan toiminta jatkuu normaalisti.