Journalisten

Studentbladet blev heldigitalt

Chefredaktör Erik Sandström räknar med att webbplatsen kommer att uppdateras kontinuerligt med en liten nyhet varje dag och en stor artikel varje vecka.

I december gav 105-åriga Studentbladet ut sitt sista nummer på papper och har nu övergått nu helt och hållet till webben. Prenumerantunderlaget för papperstidningen blev allt mindre i takt med att studentföreningen SSI:s medlemsantal krympte.

I februari presenteras den förnyade webbplatsen. Där kommer nyheter och reportage att vara öppna för alla intresserade, utan betalvägg.

”Vi får nu en bättre möjlighet att nå ut till alla studenter och även till andra som är intresserade av högskolefrågor”, säger Erik Sandström, tidigare inhoppare på Hbl och sedan årsskiftet ny chefredaktör på Studentbladet.

Till sin hjälp på redaktionen har han Sandra Suominen som community manager, den post som ersatt den tryckta tidningens redaktionssekreterare.

”Lokala nyheter från studieorterna kommer att få stor plats och därför håller vi nu på att värva fler frilansare.”

Sandström räknar med att webbplatsen kommer att uppdateras kontinuerligt med en liten nyhet varje dag och en stor artikel varje vecka. Ett nyhetsbrev som skickas ut per e-post ingår också i planerna.