Kuolleita

Elämäniloinen toimittaja

Kuolleita: Katri Ikävalko.

Toimittaja Katri Ikävalko kuoli ampumavälikohtauksessa saamiinsa vamm1oihin Imatralla 3. joulukuuta. Hän oli syntynyt 9. kesäkuuta 1980 Imatralla.

Karmea kohtalon johdatus vei Katrin keskuudestamme aivan liian aikaisin. Elämäniloinen ja aurinkoinen ihminen tempaistiin pois kesken Itä-Suomen Sanomalehtimiesyhdistyksen hauskan pikkujouluillan.

Kieli- ja käännöstieteiden maisteriksi Turun yliopistosta valmistunut sisareni ehti olla Etelä-Saimaan ja Uutisvuoksen palveluksessa yli kymmenen vuotta. Hän toimi toimittajana eri osastoilla sekä iltatuottajana esimiestehtävässä. Katri oli toimittajana monipuolinen ja tinkimätön ammattilainen. Katri ilahdutti lehtiämme upeilla valokuvillaan ja taitavalla visuaalisella suunnittelullaan.

Katri toimi myös ammattiyhdistyksessä. Hän kuului ISSY:n hallitukseen ja oli valmis asettumaan puheenjohtajaehdokkaaksi. Viimeisellä bussireissullaan hän suunnitteli yhdistyksellemme uutta toimintaa.

Häntä jäivät suremaan kollegoiden lisäksi puoliso, kolme lasta ja laaja joukko sukulaisia ja ystäviä.

Viisivuotias Lauri sanoi, että äiti tykkää tähdistä ja luistelusta. Kenties hän liukuu tähtien seassa keveänä kuin tuuli.