Liitto

Vastinetta jäsenmaksuille

Jäsenpalveluiden pitää tavoittaa kaikki Journalistiliiton jäsenet, sanoo SJL:n uusi palvelujohtaja Simon Huldén.

Journalistiliitto on viime vuosina kehittänyt aktiivisesti uusia jäsenpalveluita. Tänä vuonna liitto on kokeillut uraohjausta, ja ensi vuoden alussa aloittaa työosuuskunta Mediakunta.

Lisää uusia palveluita on tulossa, sanoo joulukuussa liiton palvelujohtajana aloittava Simon Huldén, 41.

”Tavoitteeni on, että palvelutarjonta ei jättäisi yhtäkään jäsentä ulkopuoliseksi. Tämän ei tarvitse tarkoittaa yhtä palvelua kaikkia varten, vaan se voi myös tarkoittaa eri jäsenryhmille kohdennettuja palveluja ja koulutuksia.”

Huldén on työskennellyt vuodesta 2006 akavalaisessa asiantuntijoiden ja esimiesten Specia ry:ssä kehittämispäällikkönä ja viime vuodet toiminnanjohtajana.

Journalistiliitossa Huldén voi hyödyntää kokemuksiaan, joita hän on saanut suunnitellessaan Specian uusia palveluita. Huldén kuitenkin korostaa, että ennen uudistuksiin ryhtymistä hän haluaa kuulla kattavasti SJL:n jäsenten ja jäsenyhdistysten toiveita.

”Tähänkin asti olen tehnyt kaikki uudistukset yhdessä jäsenten kanssa, ja niin tulen tekemään niitä myös vastaisuudessa.”

Huldénista tulee SJL:n ensimmäinen palvelujohtaja. Tehtävä on osittain jatkoa vuodenvaihteessa eläkkeelle jäävän järjestöasiamies Marja Palmusen työlle, mutta tarkka työnkuva muotoutuu vasta Huldénin aloitettua.

”On loistava mahdollisuus päästä aloittamaan melkein tyhjältä pöydältä. Olen hyvin etuoikeutettu.”

Pitkään toimittajina työskennelleiden vanhempiensa esimerkin mukaisesti myös Simon Huldén kokeili journalistin uraa 2000-luvun alussa. Hän toimitti Ylen Radio Extremin iltapäiväohjelmaa ja kirjoitti Kuntaliiton ruotsinkieliseen lehteen.

”Huomasin kuitenkin, että etenkään kirjoittamisessa en ollut vahvimmillani.”

Kokemukset lisäsivät Huldénin arvostusta toimittajan ammattia kohtaan.

”Harvassa työssä joutuu tuottamaan yhtä lyhyessä ajassa yhtä paljon.”

Huldén kuvailee itseään ”tyypilliseksi median sekakäyttäjäksi”. Hän lukee lehtiä hieman enemmän digitaalisessa muodossa, mutta tilaa paperiversioina Hufvudstadsbladetia ja Helsingin Sanomia.

Vapaa-ajallaan Huldén urheilee mielellään. Reippailuista pitävät kuitenkin huolen myös 6- ja 9-vuotiaat pojat.