Liitto

Tes-neuvottelut: työaika pitenee

Journalistiliitto on päässyt työnantajan kanssa sopuun lehdistön, Yleisradion, kustannustoimittajien sekä Ylen freelancereiden ja tuotantoyhtiöiden työehdoista.

Journalistiliitto on päässyt työnantajan kanssa sopuun lehdistön, Yleisradion, kustannustoimittajien sekä Ylen freelancereiden ja tuotantoyhtiöiden työehdoista. Uudet työehtosopimukset astuvat voimaan loppuvuonna ja ovat voimassa vuoden 2017 marraskuun loppuun asti.

Sopimukset ovat osa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen kilpailukykysopimusta, jonka kohtalo ratkeaa Metalliliiton valtuuston kokouksessa.

Kaikkien sopimusalojen työntekijöiden vuosittainen työaika pitenee 24 tuntia. Palkat pysyvät ennallaan.

Ylen tessin piiriin kuuluvien työaika pitenee puoli tuntia viikossa. Lehdistössä työaikaa pidennetään poistamalla yksi joulun ajan vapaapäivä. Kahden muun päivän osalta sovitaan paikallisesti pääluottamusmiehen kanssa.

Kustannustoimittajien työajan pidentämisestä sovitaan kokonaan paikallisesti.

Lehdistössä työajan pidentämisneuvottelut on käytävä lokakuun loppuun mennessä. Jos pidennyksestä ei synny sopua, perälautana on työajan pidentäminen kokonaisina työpäivinä tai 16 tunnin palkan vähennyksenä.